Vaste plant schalen

Geef kleur aan jouw terras & balkon met bloeiende plantenschalen!

Met de prachtige plantschalen van Colour Your Season geniet je de hele zomer lang van een bloeiende terrastafel. Met deze kant-en-klare plantschalen tover je jouw terras of balkon in een mum van tijd om tot een zomers paradijs - een must-have voor elk terras!

Betoverende schalen

Colour Your Season's betoverende schalen brengen de hele zomer lang een flinke dosis kleur en leven naar je balkon of terras. Deze Colour Your Season plantschalen zijn voorzien van sterke vaste planten en blijven de hele zomer prachtig bloeien. Tegelijkertijd zijn de bloemen een feestmaal voor vlinders en bijen. Verander je terras in een levendige oase en geniet!

Wil je volgend jaar nog eens genieten van deze prachtige plant? Geef de schaal aan het einde van de zomer een plekje in de volle grond en je kunt nog jarenlang genieten van deze tuinplant. De planten zijn winterhard en komen volgend voorjaar weer terug in bloei.

Verzorging

Standplaats
Zon/halfschaduw
Water
Twee keer per week
Bloeitijd
Maart tot augustus
Temperatuur
12°C tot 24°C
Geurend
ja
Bijvriendelijk
ja

Kies jouw favoriete plantschaal!

Dianthus caryophyllus Kahori

Deze Dianthus, ook wel anjer genoemd heeft de naam 'Kahori'. Dit betekent "geurend" in het Japans. De bloemen hebben een lichtzoete heerlijke geur die niet overheerst. Bovendien bloeit de plant rijkelijk de gehele zomer lang en heeft opvallende helder roze bloemen met een iets lichter hart. Dianthus heeft een breed spreidende groeiwijze, wat perfect is voor een opvallende schaal voor op de terrastafel. Een geurige en kleurrijke aanvulling voor elk terras!

Verzorging

Dianthus caryophyllus Kahori Pink staat graag op een plek in de volle zon. Regelmatig water geven, vooral bij droogte, houdt de roze bloemen levendig. Verwijder verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen.

Arenaria Montana

Breng de natuur naar je terras of balkon met Arenaria Montana, een robuuste bodembedekker die zich thuis voelt in rotstuinen en schalen. Zijn weelderige groene bladeren en delicate witte bloemen voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe. Ook nog eens makkelijk te verzorgen, want de Arenaria Montana kan goed tegen droogte. Af en toe een scheutje water en je hebt tot en met juli plezier van deze dankbare vaste plant.

Verzorging

Arenaria montana houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Wanneer je Arenaria montana na de bloei in de zomer terugknipt, maakt hij daarna nog nieuwe uitlopers, zodat hij er tot het eind van het jaar mooi uit blijft zien.

Lavendula angustifolia Essence Purple

Kom in zomerse sferen met Lavandula angustifolia! Wellicht beter bekend onder de naam Lavendel. De Lavendel is vooral bekend vanwege de enorme violet gekleurde akkers in Zuid-Frankrijk. Je krijgt dan ook spontaan een zomers gevoel van deze paars gekleurde geurende planten met zilvergrijs blad. De Lavandula angustifolia 'Essence Purple' valt extra op door de diepe paarsblauwe kleur van de bloemen, en de veelheid ervan. De rustgevende kruidige geur van de Lavandula angustifolia 'Essence Purple' is ook een echte trekpleister voor vlinders en bijen. Geniet van de rustgevende geur en paarse bloemen van deze prachtige vaste plant.

Verzorging

Lavandula angustifolia Essence Purple is dol op de zon en bloeit het rijkst in vol zonlicht. Geef Lavendel matig water en vermijd natte voeten. Snoei na de bloei om de vorm te behouden.

Salvia nemorosa Sensation Compact Blue

Salvia nemorosa, een gemakkelijk te onderhouden, compact groeiende vaste plant, bloeit lang met prachtige blauwpaarse bloemen en aromatisch blad wat langwerpig, lancetvormig en fijn gekarteld is. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is populair vanwege zijn aangename geur en aantrekkelijke bloei. Ook vlinders en bijen zijn gek op de bloemen van Salvia.

Verzorging

Salvia nemerosa Sensation Compact Blue is een echte zonaanbidder en wil graag een plekje in de volle zon. Matig water geven. In drogere periodes voldoende water geven. Verwijder uitgebloeide stengels na de bloei om nieuwe bloei te stimuleren.

Veronica spicata Anniversary Pink and Blue

De Veronica spicata heeft grijsgroen blad en daarboven bloeien prachtige roze of blauwe pluimvormige bloemen. De imposante roze en blauwe bloemaren met lancetvormige bladeren maken deze rechtopstaande plant een lust voor het oog. Veronica is een echte zonaanbidder en staat graag op een mooie plek in de zon. Verwijderen regelmatig de uitgebloeide bloemaren, want dit bevordert de doorbloei. De bloemen van Veronica trekken vlinders en bijen aan.

Verzorging

Veronica spicata 'Anniversary' is een betrouwbare en veerkrachtige vaste tuinplant die gemakkelijk te verzorgen is. Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, om een gezonde groei te bevorderen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te verlengen.

Heb je nog vragen?

Heb je nog een vraag aan Colour Your Season, stel hem dan hier…